16 april 2018

Stenastiftelsen stödjer den spektakulära invigningen av Vetenskapsfestivalen

Tisdagen den 17 april startar Internationella Vetenskapsfestivalen Göteborg – ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang. Festivalen inleds med en föreläsning av Max Tegmark, professor i fysik vid MIT och initiativtagare till Future of Life Institute. Max befinner sig i USA men medverkar som ett interaktivt, direktsänt hologram på scen. Invigningen har möjliggjorts via en donation från Stenastiftelsen.

Max Tegmark är författare till den uppmärksammade boken Liv 3.0 – att vara människa i den artificiella intelligensens tid. Enligt honom står vi inför den största förändringen i mänsklighetens historia. Kommer det finnas en superintelligens och i så fall kommer den tjäna oss människor, eller ta över?
Det är några frågeställningar han lyfter för diskussion.

Invigningen fortsätter därefter med ett panelsamtal med Fredrik Heintz (AI-forskare, Linköpings Universitet), Dorna Behadadi (Doktorand i filosofi, Göteborgs universitet), Rebecka Cedering Ångström (Ericsson Networked Society Lab) och Jasmine Idun Isdrake (konstnär). Här blir det diskussioner om hur det kommer se ut när AI är en del av framtidens infrastruktur och vår vardag utifrån både tekniska och filosofiska perspektiv. Moderatorer är Gustav Källstrand och Johanna Koljonen.

Datum: 17 april
Tid: 17.30-19.30
Plats: Biograf Draken

Invigningen kommer även att streamas här: http://vetenskapsfestivalen.se/for-alla/program/event/21761

För mer information och pressanmälan: Stenastiftelsen stödjer den spektakulära invigningen av Vetenskapsfestivalen